dimecres, 4 d’octubre del 2017

pd 1129

ARA dissabte,  30 de setembre del 2017
EL QUE ​TU I JO SABEM​ (1)
Toni Güell

He vist taxistes, tractors, castellers, estudiants, estibadors, educadors, bombers, veïns i el públic del Liceu abduïts no tant per idees com per fets materials: que un tribunal hiperpolititzat va trinxar un Estatut aprovat per dos Parlaments i referendat amb dos milions de vots, i que això va anar seguit d’una ofensiva de recentralització contrària al pacte constitucional.

He vist l’autonomia desaparèixer a mans del govern central, sense l’aprovació del Congrés i en un vist i no vist.

He vist el nepotisme, fet Tribunal de Comptes, imposar multes milionàries als que van promoure un procés participatiu no vinculant.

He vist que es requisaven cartells de particulars; que s’intimidava ciutadans i periodistes obligant-los a identificar-se; que es violava el secret postal; que es tancaven llocs web per motius ideològics i sense notificació prèvia; que es bloquejaven comptes bancaris de colles castelleres; que en domicilis privats, seus de partits polítics i empreses es practicaven escorcolls i detencions sense ordre judicial o amb l’ordre d’un jutge que després es desentenia de l’operació policial. He vist periodistes europeus preguntar al portaveu de la Comissió Europea per tot això, i he vist l’ONU cridant l’Estat a respectar els drets fonamentals a Catalunya.