diumenge, 19 de juny del 2016

pd 768

EL PUNT / Dijous, 9 de juny de 1994
EL DIA D (1)
Víctor Mora

... els primers anys 40, quasi tots els països de l'Europa Occidental van caure en mans dels nazis i els seus titelles... Prou sabem que a Portugal hi manava un autòcrata feixistitzant i que, a Espanya, Franco havia arribat al poder gràcies a Hitler i a Mussolini (i als sectors més antropòfags del gran capital internacional, que ja havien, abans, esponsoritzat el Führer i el Duce perquè paressin els peus a milions de persones, desesperades per l'atur i la crisi, que podien seguir el camí de la revolució).
...
En aquells dies, els europeus no considerats "aris purs" pels il·lustres imbècils amb títol de professor, que es dedicaven a mesurar cranis amb propòsits racistes, estaven destinats a anar a parar, tard o d'hora, als camps de concentració. Eren edificacions ben construïdes, fetes per durar, en algunes de les quals grans empreses capitalistes explotaven treballadors en òptima competitivitat: eren esclaus.
Generacions senceres d'europeus (jueus, gitanos, discapacitats, homosexuals, antifeixistes, comunistes, cristians, membres de sectes religioses, etcètera) haurien descobert una molt particular "identitat cultural", en sentir xiular el Zyklon B a les cambres de gas que diversos d'aquells camps tenien. Això de les cambres de gas, avui ho nega tot un moviment neonazi que busca reclutar gent jove a qui l'atur, la corrupció, la crisi i la desigualtat social sempre creixent, malgrat els canvis del canvi, ha indignat i desorientat.
...