dissabte, 14 de gener del 2017

pd 909

​ARA 21 de novembre del 2014
LA NORMALITAT DEMOCRÀTICA

Sebastià Alzamora​

... El govern espanyol està convençut de trobar-se davant d’un nou cas Ibarretxe, en què una vegada doblegat el líder s’acaba la història. No han entès que es troben en el cas completament invers: Ibarretxe va presentar estrictament en solitari una proposta que no tenia possibilitats de prosperar, perquè no tenia suports polítics ni socials suficients...

A Catalunya succeeix el contrari. De suports polítics i socials en sobren, i no és un president autonòmic el que estira les masses, sinó que, justament a l’inrevés, és la ciutadania la que per una vegada dicta a un president la política que cal fer. Mas no està dominat per ERC ni per cap partit polític, sinó per la ciutadania de Catalunya, i això l’honora... Ell ja ha fet de sobres el tros de camí que li corresponia, i la resposta, després d’aquests anys, ha estat una querella d’una Fiscalia falsificada. Quina por. Qui el succeeixi, sigui del partit que sigui, haurà de saber estar a l’altura i fer encara un pas més enllà.
Mentrestant, que el portaveu del PP català Santi Rodríguez digui que la querella contra el president de la Generalitat “forma part de la normalitat democràtica” dóna una idea clara de l’aberració dins la qual ens movem.