dilluns, 13 de febrer del 2017

pd 938

​DIARI de G​​IRONA​
L'ESPESSA SOLITUD DEL PROFESSOR A L'AULA
Marc Vi​dal​
A qui defensen els sindicats?, es pregunten des de fa un temps algunes persones que treballen a l'ensenyament, de vegades amb desconcert i d'altres amb perplexitat.
...
... dos elements de la situació actual a l'ensenyament que per a mi són claus i que no estan gens resolts: la manca de definició de quins són els interessos professionals del col·lectiu i la solitud del professorat davant de l'aula. Ambdós, penso, estan relacionats.
...
... un altre aspecte que és encara més preocupant: el no afrontament d'aquests problemes, - per fugida, per cansament, per no tenir recursos o pel que vulguem -, la no acceptació de la realitat, - quan acceptar-la seria l'únic camí per transformar-la -, ens acosta cada vegada més al gremialisme, a l'individualisme i al tancament personal, ens acosta a la solitud, a una solitud espessa que ens posa permanentment a la defensiva.
...
Cal una reflexió de tots plegats just en la intersecció d'aquests dos problemes no resolts: com volem que sigui realment la feina d'ensenyar i quins elements són necessaris per no fer-la sol?
...