divendres, 28 d’octubre del 2016

pd 850

EL PUNT, 30 de juny del 2014
EL PAÍS QUE VOLEM
Imma Tubella Casadevall

... Hi ha gent que em pregunta si ens en sortirem. Jo ... sempre dic que tot depèn de nosaltres. En una democràcia el futur depèn de la gent que vota i de les aliances i compromisos dels que reben els vots, però aquesta vegada tot plegat és una mica diferent. No ens hi juguem quatre anys, ens hi juguem la nostra història i el nostre avenir. Però la gran diferència no és aquesta, la gran diferència és que ens hem posat a caminar de manera decidida i hem cremat les naus. Desfer el camí és quasi impossible. El que és nou és que la gent ha estat capaç d'organitzar-se sense ningú que li digui com, sense la imposició d'un líder o quedant ostatge d'un partit tradicional que l'utilitza i quan ha assolit el poder l'oblida, deixa d'escoltar les seves necessitats i aspiracions i massa sovint la traeix, traeix la gent que hauria de representar.
...
Aquest és el gran valor de la gent que s'ha mobilitzat, una multitud transversal, intergeneracional i interclassista amb una forta dosi d'interculturalitat. Penso en el nombre significatiu de castellanoparlants o de nouvinguts de cultures llunyanes que donen suport al moviment independentista. Aquesta composició és la que el legitima i la que el farà triomfar. L'acció ciutadana ha condicionat el procés sobiranista i l'ha conduït fins on és avui amb un esperit col·lectiu, aglutinador, entusiasta, plural i positiu.
.... No volem la independència per a fer el mateix sinó per a repensar-nos i transformar tot el que s'hagi de transformar, allunyant aquesta por tan nostra de modificar l'statu quo. La idea d'un nou país, d'un nou començament, és molt potent i som molt afortunats de poder viure-la...
Justament això, obertura i participació, fa que la marxa enrere no sigui possible si no és acotant el cap durant dècades. Un procés liderat per la societat i acompanyat pels polítics, i no al revés. Aquesta és la seva extraordinària força i vitalitat i només per això haurà valgut la pena viure'l.
...Catalunya, doncs, serà sobirana per la lliure voluntat de la seva ciutadania, li permetin o li neguin el seu dret de vot.