dissabte, 19 de juliol del 2014

pd 147

EL PUNT, 1992?
UN ANY DE SILENCI
Pep Collell

El vaticà ha condemnat a un any de silenci al capellà brasiler Lleonard Boff...Què farà durant aquest any el teòleg Boff? Si vol quedar bé, resar i callar. Amb això no s'assemblarà al "Mestre", que resava i predicava amb tota l'energia la justícia, la germanor i la llibertat, però tindrà contents els qui el condemnen al silenci.
...
...mireu que ha dit el teòleg maleït: " no sóc marxista, però com a cristià i franciscà estic a favor de les llibertats, del dret de religió i  de la noble lluita per la justícia en una societat nova...L'Evangeli és per a tothom però aquest mateix evangeli privilegia els pobres perquè ells són la majoria sofridora i perquè són els preferits de Déu, de Crist i de l'Església...Entenc que en una situació d'opressió com la nostra, la missió de l'Església ha de ser sense embuts llibertadora..." Ai, ai, ai, aquest bon home va per mal camí. A aquest pas no el deixaran parlar mai més. No es poden dir les veritats d'una manera tan clara...
...
Demano solemnement al Vaticà que posi inspectors en les misses dels diumenges, enterraments i casaments i que faci callar molts capellans que només diuen que disbarats des que comencen fins que acaben el sermó. Ja ho sé que aquests no creen problemes als potentats d'aquest món, que van a missa per tranquil·litzar la seva consciència. Aquests no seran condemnats al silenci, perquè no prediquen la veritat, que és la que ens fa lliures. El teòleg Boff és lliure, encara que el facin callar. Ell predica la veritat.