diumenge, 8 de gener del 2017

pd 904

​ARA dissa​​bte, 7 de gener del 2017​
AURORA PICORNELL I LA DERROTA OBRERA
Catalina Serra
"La derrota no és la derrota d'un partit o d'un altre, en unes eleccions o en unes altres. A la nostra guerra, unes eleccions, ni perdudes ni guanyades, no tenen importància. I tampoc són aquest partit o aquell altre que guanyaran la nostra guerra. A la nostra guerra, la derrota és la derrota de la classe obrera." (Josep Quetglas)
...
"Esclar que hi ha lluita de classes, però és la meva classe, la dels rics, la que l'està fent, i estem guanyant." (Warren Buffett, 2006). Des de llavors, ells, els super-rics, han guanyat batalla rere batalla fins arribar aquest mes al govern del país més poderós del món... "Fa 80 anys els senyors varen necessitar tres exèrcits - l'africà, l'alemany i l'italià - per derrotar la classe obrera i els sectors populars... Avui, els senyors només han necessitat una paraula per derrotar la classe. Han dit: << crisi>>... Només amb una paraula els senyors han aconseguit acabar amb drets als quals s'havia arribat després de dècades de lluita i sacrifici." (Col·lectiu Aurora Picornell 4 de gener del 2017)
Aurora Picornell (Palma, 1912 - Porreres, 1937) va ser assassinada per un escamot falangista la nit de Reis del 1937... A l'illa el cop d'estat va triomfar de seguida, i aquella jove de 24 anys, comunista, republicana, atea i feminista, va ser de les primeres a ser detinguda...