diumenge, 29 de novembre del 2015

pd 584

EL PERIÓDICO, 24 de juliol de 1999
ELS MOROS DE LA PASTERA
Enric Sopena

Els últims morts a conseqüència del naufragi d'una pastera - desgraciat episodi que va passar fa pocs dies a la costa sud de Fuerteventura - devien coincidir en la seva compareixença davant Al·là amb Hassan II. Aquesta vegada van ser set. Ja són, per tant, al voltant de 400 els marroquins que, des del 1988, han pagat amb la seva vida la tremenda gosadia d'intentar fugir de la pobresa buscant un paradís anomenat Espanya.
Els moros de la pastera, aquells que van morir al mateix temps que Hassan II, eren, naturalment, gent anònima. Anaven indocumentats, tret de Raixid B., nascut el 1984. Havien abonat al patró de la pastera - un truà cabró i mesquí - prop de 70.000 pessetes. Somiaven amb Espanya, una mena de setè cel on oblidar la misèria. No van fer cas ni del risc del mar i van ignorar voluntàriament la veritat: molts dels seus compatriotes són aquí, simplement, moros de merda, fills de puta, torneu a la vostra terra.
Aquests moros morts no seran mai germans, grans o petits, del Rei d'Espanya. No seran mai res. Si almenys s'integressin, clamen les bones consciències de l'opulència. Moros de merda, balleu la sardana!