divendres, 13 de març del 2015

pd 345

AVUI, ... febrer de 1991
ELS MESTRES VOLEM LA PAU
Virgili Burrel i Ferrer

El passat 13 de febrer es va publicar un article firmat pel senyor Miquel Porta Perales sota el títol La guerra dels mestres, que sembla haver estat concebut com una provocació malintencionada i barroera contra el professorat català i la seva ferma presa de posició en favor de la pau.
Des de CCOO volem expressar la indignació i el rebuig del conjunt de la nostra professió per un autèntic pamflet que només denota ressentiment i, alhora, una absoluta desconeixença de la tasca pedagògica que duem a terme a les escoles, instituts i universitats.
... ¿Com es pot insinuar que la guerra forma part de la vida quotidiana dels nostres alumnes per culpa del professorat que en parla a classe?... Nosaltres apostem per la pau i defensem el nostre dret a educar per a la pau, contra la violència directa i contra les injustícies que estan sempre al darrere de qualsevol guerra. La guerra ho arrasa tot, la convivència, el diàleg, la cooperació entre les persones i els pobles... Tot el que nosaltres considerem com a essencial en la pràctica educativa i en la formació de les persones...