diumenge, 2 de juliol del 2017

pd M65

​ARA, dissabte, 19 de desembre del 2015
ARA ÉS HORA
Eudald Carbonell​

Mai abans el nostre poble havia fet una acumulació de forces democràtica i popular com la que s'ha aconseguit en el procés que estem vivint... Mai un projecte interclassista i intergeneracional havia possibilitat el que s’albira: la consecució de la República Catalana a curt o mitjà termini.
...
Sóc un federalista convertit en independentista. Mai nacionalista, sí comunista i catalanista. Precisament, el meu suport a la independència sorgeix de la necessitat de transformació social del nostre poble, de la defensa de les classes populars i mitjanes dins de les quals m’incloc.
...
Algunes postures dogmàtiques i infantils en defensa d’estratègies de la nostra esquerra m’inquieten. També m’inquieten algunes postures de la dreta independentista que volen tornar a una situació autonomista i inicial del procés.
...
Precisament, pel fet de ser comunista i internacionalista, abans de fer-me independentista només era d’esquerres i catalanista; no pas catalanista d’esquerres... exigeixo que els 72 diputats independentistes que formeu la majoria social del Parlament pacteu un programa social i popular que ens permeti avançar cap a una nova situació... Per sobre de tot heu de ser lleials al poble de Catalunya, que és qui us ha votat amb l’objectiu de construir la República Catalana.
...
 

Si no ho feu, la història us passarà necessàriament la factura de la insolidaritat amb el poble que us ha escollit.