dimecres, 29 de juliol del 2015

pd 476

EL PUNT   .... ?
PARES QUE FAN CAMPANA
Manuel Castaño

Les organitzacions de pares d'alumnes han començat a demanar que el curs escolar duri més...; del que es tracta és que els seus fills s'estiguin més temps sota la tutela de la institució educativa. En general, als pares, els importa més el nombre d'hores lectives que no pas el rendiment que se n'obté... conceben l'escola com una incubadora on aparcar-los fins ben superada l'adolescència. 
Hi ha una estranya idea que circula per aquesta mons de Déu i és que els nens s'han de divertir i que els mestres estan per entretenir-los. 
Doncs no: aprendre és un suplici, i per una cosa que a l'infant li sembla interessant, se n'ha d'empassar nou que l'avorreixen. El gust per l'aprenentatge no arriba fins a les envistes de la majoria d'edat. De fet, pel que fa a l'estiu, el problema dels pares és que no saben què fer-ne, dels seus fills. Tant treballar tot l'any..., i quan arriben les merescudes vacances, els toca haver-los d'aguantar tot el dia a casa! No seria millor que l'escola no tanqués mai i els mestres fessin vacances per torns a fi de tenir.-los entretinguts? I tant que sí...