dilluns, 15 de juny del 2015

pd 434

PRESÈNCIA .... gener? 1992?
PERFECTES DESCONEGUTS (i 2)
Pau Lanao

Són joves o radicals però no volen saber res de la revolució dels seus pares. Tenen mala fama entre els adults, que diuen que no es entenen perquè en realitat, tot i que hi conviuen cada dia, són uns perfectes desconeguts.

... un dels problemes de l'adolescència a les societats occidentals és que aquesta etapa s'allarga molt, els nois viuen amb els pares fins que són molt grans, i el mateix conviure provoca tensions. Si tu tens un fill que té peles, que s'independitza i fa la seva pròpia via, és més fàcil acceptar-lo com a adult...
"... el fet radicalment nou d'una adolescència obligatòria i de llarga durada, que acabarà en un llarg període de joventut... els seus actes tenen molt a veure amb la recerca de la identitat, amb la pressió del grup o amb la necessitat d'afirmació, amb l'estímul derivat de la publicitat, amb la frustració del que mai podrà accedir al plaer que li venen, amb el seguiment d'una moda..." (Jaume Funes)
"... No es pot dir que la gent jove d'ara és molt més conflictiva que mai. Els estudis, el seguiment que se'n fa, ho desmenteixen rotundament" (Josep Vila)