dimarts, 4 de juliol del 2017

pd M67

​ARA  5 de desembre del 2015
KASA MEVA ÉS KASA VOSTRA SI ÉS QUE HI HA KASES D'ALGÚ
Empar Moliner

​Pel que em diuen amics cupaires, la CUP acull tota mena de sensibilitats (per dir-ho a la manera que toca): anarquistes, gent del moviment okupa, gent vinguda de partits desapareguts... En aquest sentit, doncs, sempre m’ha semblat una bona notícia que els de la CUP fossin independentistes. 
...
La independència ha sumat un grup de gent que fins ara no ocupava portades de diaris (excepte si ocupava edificis). Per fer un país nou, fa falta tothom. I en aquest sentit, trobo a faltar fatxes moderats. Bé, no els trobo a faltar. Però suposo que a la nova República Catalana n’hi hauria d’haver algun. Com a tots els països del món.
És lògic que els moviments extrems — tant per la dreta com per l’esquerra — siguin minoritaris. I és lògic que la majoria d’independentistes estiguin una mica o força a l’esquerra i una mica o força a la dreta. Per tant, els moviments okupes, antisistema, amb ganes de canviar el món poden... d’una tacada, acabar amb la monarquia i amb l’exèrcit tal com el coneixem. Fer el que calgui — excepte tallar colls — per acabar amb la monarquia, és el deure de tot humà decent, trobo. Per tant, cal sumar esforços ara, perquè no sumar-los és decidir que prefereixes ser súbdit espanyol...  I un cop sumats els esforços (aquí hi hauria d’haver els indepes de Catalunya Sí que es Pot, també) tothom es podrà dedicar, en pau i alegria, a fer el que li toca: que és anar contra el govern.