dilluns, 16 de maig del 2016

pd 738

PRESÈNCIA ... abril ? 1976 ?
EL DEMÀ DE PORTUGAL
Pius Pujades

Portugal ens preocupa. Preocupa a tothom... El mateix Josep Pla, entre creuer mediterrani i problema de salut,  va fent articles convencent-nos que al país veí les coses van malament, que caminen cap a un comunisme - el malèfic i horripilant comunisme...
En general queden clares dues coses: que el comunisme és dolent i que els comunistes encara ho són més, ja que aspiren al poder. Jo només penso si és que hi ha algun grup polític que no aspiri a obtenir el poder i que no faci els possibles per assolir-lo. Em queda el dubte.
...
De moment m'adono que a Portugal ja han nacionalitzat la banca, una de les velles aspiracions dels falangistes de pre-guerra. Per ara cal esperar les eleccions...
Poden començar a meditar els portuguesos en el perill que, en cas de guanyar un grup d'esquerres, algú, inspirat per un "Spiritu Santo", es tregui del damunt, vessant la sang que sigui necessària, als vencedors de les urnes.
Em fa por que les famílies que dominaven el capital lusità trobin la manera de fer marcir la florida de clavells. La llibertat és molt fràgil. Sobretot quan no s'hi està acostumat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada