dijous, 10 de març del 2016

pd 676

EL MUNDO DIARIO - núm. 3123 - jueves, 7 de diciembre 1978
"SÍ" CON ALTA ABSTENCIÓN
(Titulars i editorial)

En el referèndum constitucional
Alta participació a Catalunya - L'abstenció més alt es registrà a Galícia  i Euskadi - La tranquil·litat fou la nota dominant de la jornada - Alguns interventors del PNV obstaculitzaren les votacions a Biscaia. 

La jornada d'ahir, pacífica i democràtica, ratificà, amb el vot popular, el treball realitzat pels representants polítics en el Congrés i el Senat. L'octava Constitució que hem tingut en la història ha assolit així el suport legitimador que necessitava. Dient "sí" s'ha dit rotundament "no" a la dictadura.

Ja tenim Constitució. El poble, un cop més, ha dat proves sobrades de maduresa i equilibri polític. Ha respost a la crida ciutadana i ha deixat constància del seu sentit de la responsabilitat. Ni un sol incident greu. Ni una nota que desentonés en el dia d'ahir. Aquesta Constitució ha estrenat la via legal amb el peu dret.
Tanmateix, seria neci creure que la democràcia està consolidada. Arriba el moment de compartir responsabilitats, de construir entre tots el futur... La decisió pertany ara a un poble al que les lleis proclamen com a sobirà. S'ha acabat l'etapa de provisionalitat i de consens... El poble, un cop més ha respost. Ara és el torn dels governants i dels polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada