dilluns, 19 d’octubre del 2015

pd 546



AVUI dimarts 13 d'agost del 2002

PARES I MESTRES, EL COMPROMÍS DE L'EDUCACIÓ
Jordi Riera

Ser i fer de mestre em mereix un gran respecte i admiració... Aquesta és una feina que erosiona i xucla en la seva condició d'interacció humana contínua en què ells tenen un paper fronterer i mediador entre continguts, processos i valors... els educadors incrementen any rere any la percepció que l'educació escolar està resultant un repte massa solitari, difícil i cada vegada més carregat de responsabilitats delegades. No poden evitar que s'evidenciï que els pares no assumeixen íntegrament la seva condició de paternitat i per tant de responsabilitat educativa. No poden tampoc evitar preguntar-se si en realitat es reconeix socialment el seu titànic esforç.

...

Educar té moments de patiment, donació i angoixa per a ambdues parts, però sobretot demana temps i afecte, com a condició de possibilitat...

...

Ni les famílies que s'abstenen – perquè no en saben més o perquè no volen fer res més -, ni les famílies que només fiscalitzen el que ells creuen que passa a l'escola, poden reclamar gaire cosa als mestres. A tot estirar poden estar-hi agraïts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada