dijous, 22 de desembre del 2016

pd 890

​ARA dissab​​te​​, 22​ de novembre del 2014
QUERELLA ENTRE DOS PAÏSOS (2)
Suso de Toro
​(... continuació)
... (A Catalunya i a Espanya) es viuen dues històries diferents​... per als catalans és un tràngol col·lectiu dins una història nacional agònica. La diferència és que Madrid s'enfronta, tremendament malament, a un problema polític, però una part determinant de la societat catalana està vivint una lluita per l'existència històrica.
 ... La vicepresidenta no comprenia el que és la Generalitat, i va pensar que era un càrrec administratiu de l'Estat. No comprenia el que és políticament. No comprèn que quan l'actual president es refereix a sí mateix com el president cent vint-i-nou, com algú que ocupa una institució que es remunta al segle XIII, ho creu, i per a ell i per a molts altres catalans és real... es pensen que als catalans els mou merament l'interès monetari i que això de la llengua és una ximpleria cursi i sense valor... Desconeixen la vigència d'antecedents com la proclamació de la República Catalana, per exemple.
 Madrid, i per tant Espanya, no coneix i no comprèn la força que té la memòria històrica en les comunitats humanes que no tenen estat...
La batalla per la història és fonamental en tot procés de construcció nacional...
(continuarà...)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada