divendres, 23 de juny del 2017

pd M57

​EL PUNT AVUI dijous, 24 de setembre del 2015
MENTEIXEN
​Vicent Partal

Intenten fer-nos por afirmant que els catalans quedaríem fora d'Europa amb la independència. És mentida. Quan algú els ho torne a dir, simplement pregunten en aplicació de quin article dels tractats europeus passarà això. I veuran que no poden respondre.
...
Catalunya ara, com a part d'Espanya, és dins la UE. I si estàs dins no hi ha cap manera automàtica d'estar fora al mateix temps...
Si ja estem dins, doncs, l'única manera d'estar fora és o bé perquè nosaltres marxem voluntàriament o bé perquè ens expulsen. Tornem a la llei. Hi ha el procediment de retirada, perfectament establert en els tres punts de l'article 50 dels tractats. El mecanisme de nou és complet, clar i contundent.
...
I aleshores arribem a la pregunta clau: quin mecanisme complet, clar i contundent val per a expulsar Catalunya? Segons els unionistes, és evident que ens expulsarien, però no contesten mai a la pregunta: basant-se en quin article, basant-se en quina llei? Per entrar hi ha els criteris de Copenhaguen, per a pactar l'eixida hi ha l'article 50, però per a ser expulsats quin article hi ha?
Saben la resposta? Cap ni un. Es limiten a mentir i a intentar fer-nos por amb un fantasma que no existeix...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada