dijous, 23 d’abril del 2015

pd 382

DIARI DE GIRONA, Dijous, 17 de desembre de 1998
ESCOLA PÚBLICA I PRIVADA
Editorial

A les últimes setmanes hem publicat tres notícies sobre incidències a centres escolars públics... Quan aquestes notícies surten als mitjans de comunicació, els responsables dels centres educatius responen amb una acusació coincident:" Si això hagués passat en un centre privat, no sortiria als diaris". Fals.
En aquest sentit, cal plantejar-se dues qüestions: Aquests incidents sovintegen més als centres públics que als privats o passen per igual? Si són comuns als dos sistemes educatius, perquè només arriben als mitjans de comunicació els incidents que esdevenen als col·legis públics? ... 1. Els centres privats tenen una capacitat d'actuació més àgil, ràpida i contundent que els públics; 2. A partir del punt primer, en resoldre's la incidència o el problema, els pares ja no tenen necessitat de recórrer als diaris...
... El problema és, doncs, la diferent capacitat de resposta davant d'una dificultat. L'administració hauria de reflexionar sobre tot això per no convertir l'escola pública en un ensenyament de segona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada