diumenge, 11 de setembre del 2016

pd 810

VILAWEB 11 de setembre de 2016
11  DE SETEMBRE DIADA DE CATALUNYA

GARCÍA MARGALLO DIU EL MATEIX QUE VA DIR JOSÉ CALVO SOTELO L'ANY 1936
Qui va ésser ministre d'Hisenda durant la dictadura de Primo de Rivera, José Calvo Sotelo, va afirmar en el Congrés de Diputats de la II República Espanyola que si Catalunya se proclamava independent, ho seria a perpetuïtat. Efectivament, la història demostra que, un cop assolida la independència, no hi ha cap ex colònia al món que hagi demanat posteriorment el retorn dels colonitzadors o dels invasors.
José Calvo Sotelo (1936):
"Entre una España roja y una España rota, prefiero la primera, que sería una fase pasajera, mientras que la segunda seguiría rota a perpetuidad"
José Manuel García Margallo, ministre d'afers exteriors espanyol (2016):
"‘D’una crisi se surt, un atac terrorista se supera, però la dissolució d’Espanya és absolutament irreversible".
L'oligarquia espanyola que des de fa centenars d'anys viu de l'espoli, de l'explotació i del saqueig de les colònies sap perfectament que una Espanya governada per "Podemos", per posar un exemple, seria sempre una situació transitòria, mentre que la independència de Catalunya, País Basc, Balears, Galícia, País Valencià, Canàries...; serà definitiva i irreparable.
A Madrid, com a qualsevol metròpoli, les elits dirigents sempre han tingut present aquest fet. Això explica perquè els dirigents de "Podemos" (Yglesias, Errejón...) també s'oposen a la independència de les colònies, exactament igual com els dirigents del Partit Comunista francès al seu moment es van aposar a la independència d'Algèria (1962)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada