dimecres, 8 de març del 2017

pd 958

​EL PUNT / Dimecres, 22 de març del 2006
LA FORÇA DEL VOLUNTARIAT (i 2)
Francesc Torralb​a Roselló​

(continua...)​
El voluntari no es proposa tapar un forat, ni posar un pedaç en un món que cau a trossos. Tampoc no és un salvador de la pàtria. Es proposa donar temps als altres. Creu en la possibilitat de canviar la qualitat de vida de les persones a través del testimoni actiu. No espera una futura revolució. Viu cada dia amb una actitud revolucionària. Tampoc no espera un canvi estructural de la societat consumista, capitalista i hedonista. No és un ingenu, però treballa quotidianament per capgirar aquesta societat. El voluntari és un revolucionari en actiu. Discret i silenciós. Un testimoni que cal escoltar, perquè la seva acció desinteressada li dóna autoritat moral per parlar de les misèries que genera el nostre sistema de vida. No parla des de les estadístiques, sinó des del cor. Es mulla per millorar un àmbit de vida... No és un desvagat que disposa de temps lliure. És algú que organitza el seu temps sense oblidar el dolor dels altres. Sap concedir importància al que la té i, en aquest sentit, és una figura que neda a contracorrent.
Donem-los veu. Deixem que parlin. Escoltem-los i en adonarem que no són éssers excepcionals, sinó homes i dones de carn i ossos que no en tenen prou a lamentar-se d'un món que corre desbocat, sinó que se senten implicats a posar el seu gra de sorra per millorar-lo.
Benvinguda sigui aquesta milícia invisible que, d'una manera activa i eficaç, treballa dia a dia per fer més digna la vida dels altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada